Risk management velké firmy - Polák, Martin (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá řízením rizik z pohledu velké, strategicky významné firmy Synthesia, a.s.. Hlavním cílem práce je zjistit, jakým způsobem aplikuje takto významná firma metody risk managementu a jak firmu řízení rizik ovlivňuje. Jako hlavní aspekty aplikovaného risk managementu v hospodářství společnosti Synthesia byly stanoveny pojistná strategie (včetně sledování vývoje za poslední roky, průběhu pojistných událostí a pojistného plánu pro aktuální rok) a bezpečnost práce.
Risk management of big company
Keywords: risk management; řízení rizik; pojistné strategie; pojištění; rizika; diverzifikace; cash-flow; managing of risks; insurance strategies; Insurance; Risks; diversification