Detektor přiblížení - Tihelka, Martin (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce pojednává o detektoru přiblížení neboli senzoru. V úvodní části jsou popsány principy kapacitního detektoru přiblížení a další způsoby snímání a jejich použití. V práci je popsána realizace detektoru přiblížení, jeho hardwarová a softwarová část. Součástí práce je návrh desky, na kterou jsou umístěny požadované součástky. Celý návrh je založen na použití mikročipu ATtiny85, I/O radiofrekvenčních modulů RF 433MHz a mikrokontroléru ATmega328, přes který probíhá komunikace s detektorem přiblížení. Závěrečná část této bakalářské práce se zabývá popisem realizace detektoru přiblížení.
Proximity Detector
Keywords: detektory; senzory přiblížení; mikrokontrolér; ATmega328; detector; proximity sensor; Arduino; microcontrollers