Agro senzor - Poklop, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem univerzálního zahradního / zemědělského senzoru, který by byl schopný monitorovat důležité veličiny jako teplota a vlhkost vzduchu, teplota a vlhkost půdy. V teoretické části práce se bude rozebírat vliv prostředí na rostlinou produkci. Dále bude práce obsahovat rešerši použitelných metod pro monitoring daných veličin a možnosti přenosu dat ze senzoru do vyššího celku v zahradních / zemědělských podmínkách. V praktické části bude proveden návrh senzoru, který bude schopný měřit alespoň základní veličiny s implementací jednoduchého odesílání dat přes vybrané rozhraní a jejich jednoduchou vzdálenou vizualizací.
Agro sensor
Keywords: zemědělský senzor; zahradní senzor; senzory; vlhkost; vláha; teplota; monitoring; LoRa; ESP-IDF; agricultural sensor; garden sensor; sensors; humidity; moisture; temperature; monitoring; LoRa; ESP-IDF