Změny v hodnotové orientaci u jedinců v období pubescence, adolescence a mladší dospělosti - Dostálová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2015)
Název bakalářské práce je Změny v hodnotové orientaci u jedinců v období pubescence, adolescence a mladší dospělosti. Práce je členěna na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část přibližuje období vývojové psychologie, konkrétně pubescenci, adolescenci a mladší dospělost, a téma hodnot a hodnotových orientací. Tato část je založena na studiu odborné literatury. Praktická část se zabývá kvantitativním výzkumem a analýzou získaných dat. Výzkum byl proveden formou dotazníkového šetření a cílem bylo zjistit, zda se mění hodnotové orientace a preference hodnot u jedinců v období puberty, adolescence a mladší dospělosti, popřípadě jak se mění.
Value Orientation Changes in Individuals' During Pubescence, Adolescence and Young Adulthood
Keywords: Pubescence; adolescence; young adulthood; value; value orientation; puberta; adolescence; mladší dospělost; hodnotová orientace