Polymery v medicínské terapii II - Stejskalová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce byla vypracována jako literární rešerše zaměřená na téma polymerní materiály v medicínské terapii a jejich využití v současné medicínské praxi. Teoretická část se zabývá využitím a aplikací kyseliny hyaluronové, dále pak byla popsána problematika kontaktních čoček. Bylo pojednáno o polymerních materiálech nezbytných k výrobě implantátů. O jejich výhodách, nevýhodách a důvodech proč jsou stále více vyhledávané.
Polymers in Medical Therapy II
Keywords: Hyaluronic acid; contact menses; implant; medical material; kyselina hyaluronová; kontaktní čočky; implantáty; zdravotnicky materiál