ÚDRŽBA A OPRAVY MOTORŮ TRAMVAJÍ V PODMÍNKÁCH DOPRAVNÍHO PODNIKU HL. M. PRAHY - Louček, Jiří (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zabývá návrhem ideového zkušebního stanoviště pro trakční motory tramvaje 15T. Cílem bylo analyzovat stav údržby motorů v současnosti a jak by mohla probíhat v budoucnosti. Následně bylo vybráno možné řešení návrhu zkušebního stanoviště včetně výběru a provedení některých prvků zkoušek trakčního motoru.
Maintenance and repairs of engines tram in the conditions of the transport company Capital City of Prague
Keywords: tramvaje; údržba; měření; diagnostika; trakční motory; moment; kilometrový proběh; vibrodiagnostika; zkušební stanoviště; ovládací stanoviště; trams; maintenance; measurement; diagnostics; traction motors; torque; mileage; vybrodiagnostics; test station; control station