Povědomí nelékařských zdravotnických pracovníků o problematice klostridiové infekce na lůžkách intenzivní péče - Hejcmanová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou klostridiových infekcí a povědomím nelékařských zdravotnických pracovníků o nich. Práce byla rozdělena na dvě části, a to na část teoretickou a průzkumnou. Teoretická část byla zaměřena na představení problematiky klostridiových infekcí, popsání druhů klostridií, diagnostiku a možnosti léčby dané infekce. Dále byla teoretická část zaměřena na ošetřovatelskou péči o pacienta s tímto infekčním onemocněním. Průzkumná část se zabývala zjišťováním povědomí nelékařských zdravotnických pracovníků o problematice klostridiové infekce na lůžkách intenzivní péče. Pro průzkumné šetření bylo stanoveno 6 průzkumných otázek a k nim byly vytvořeny otázky do dotazníkového šetření.
Awareness of Non-Medical Health Workers about the Issue of Clostridial Infection in an Intensive Care Unit
Keywords: klostridiová infekce; nelékařský zdravotnický pracovník; hygienická opatření; transplantace stolice; clostridial infection; non-medical health worker; hygiene measures; fecal microbiota transplantation