Znalosti a dovednosti osob zajišťujících zdravotnické dozory na sportovních a kulturních akcích. - Ratmanová, Anna (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce je věnována problematice poskytování zdravotnických dozorů. Je zaměřena hlavně na vzdělání a znalosti osob, které tyto dozory poskytují. Dále je zde rozebrána problematika plánování jednotlivých akcí. Zmiňuje se zde problém, chybějícího legislativního ošetření přítomnosti zdravotníků na větších shromážděních lidí. Jsou zde také popsány základní akutní stavy, které by zdravotník měl umět s jistotou řešit a jejich správné řešení, které může zachránit život.
Knowledge and skill of medical supervisors in sporting and cultural events.
Keywords: medics; knowledge; supervisions; sports events; cultural events; zdravotníci; znalosti; dozory; sportovní akce; kulturní akce