Bariérovost města Pardubic z pohledu osob s tělesným postižením - Plajerová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2016)
Obsah bakalářské práce pojednává o situaci bezbariérovosti města Pardubice, z pohledu osob s tělesným postižením. Práce má teoreticko výzkumný charakter. Teoretická část přibližuje pojem zdravotní a tělesné postižení, popisuje problematiku bariérovosti, představuje projekty a plány na podporu bezbariérových přístupů pro OZP a rozvádí oblast sociální péče. Praktická část je realizována pomocí kvalitativního výzkumu, který je proveden formou rozhovorů s informanty, kteří splňují předepsaná kritéria. Poslední část práce analyzuje výsledky výzkumného šetření.
Wheelchair accessibility of Pardubice from the disabled people's point of view
Keywords: tělesné postižení; bariéry; Pardubice; přístupnost; disability; barriers; Pardubice; accessibility