Antikoncepce z biochemického a lékařského hlediska - Slaninová, Marcela (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce pojednává o antikoncepci z biochemického a lékařského hlediska. Lze ji rozdělit na část teoretickou a část dotazníkovou. V teoretické části je zmíněna funkce ženských a mužských pohlavních orgánů, jak hormony působí na ženské tělo a v neposlední řadě o metodách antikoncepce a jejich žádoucích a nežádoucích účincích. V dotazníkové části bylo zjišťováno, jaký je postoj mladých dívek k antikoncepci. Zda antikoncepci užívají a jaké je jejich povědomí o antikoncepci, zda jsou dostatečně informovány. Výzkum byl prováděn pomocí dotazníků, které byly rozdány mezi studentky studující gymnáziu v Kutné Hoře. Údaje z dotazníků jsou zpracovány v dotazníkové části předložené bakalářské práce pomoci grafů a doplněny o kratší komentář.
Contraceptives of the biochemical and medical point of view
Keywords: antikoncepce; hormony; endokrinní systém; metody antikoncepce; contraceptives; hormones; endocrine systém; methods of contraceptive