Analýza využívání fondů Evorpské unie pro financování projektové činnosti podniků - Kaplan, Kamil (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu možností čerpání prostředků z fondů Evropské unie pro vybraný investiční projekt podniku, navržení konkrétní podoby projektu a finanční zhodnocení dopadů jeho realizace na hospodaření podniku. Práce je rozdělena do čtyř částí, kde první a druhá část se věnuje teoretickému vymezení problému a zmapování základních pojmů dané problematiky, třetí a čtvrtá část aplikuje teoretické poznatky na reálnou podobu investičního projektu, jeho finančnímu zhodnocení a návrhu konkrétního investičního doporučení.
Analysis of the Use of the European Union Funds for the Financing of Project Activities of the Company.
Keywords: Projekt; projektový management; financování; dotace; strukturální fondy; veřejná podpora; hodnocení investice; project; project management; financing; structural funds; public aid; investment evaluation