Srovnání mezinárodní kupní smlouvy s kupní smlouvou podle obchodního zákoníku a podle občanského zákoníku - Humečková, Iva (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce srovnává úpravu problematiky mezinárodní kupní smlouvy s úpravou obsaženou v právním řádu České republiky. Zaměřena je hlavně na porovnání práv a povinností prodávajícího a kupujícího.
The legal regulation of international purchase contract in comparison with the legal regulation of purchase contract in the economic code and the civil code of the Czech Republic
Keywords: kupní smlouvy; občanské právo; obchodní právo; mezinárodní právo; Vídeňská úmluva; majetkoprávní vztahy