Automobil v podnikání - Vincencová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce popisuje nejdůležitější daňové aspekty využívání automobilu v podnikání. Zabývá se možnými situacemi pořízení, používání a vyřazení automobilu, se kterými se můžou podnikatelé nejčastěji setkat. Teoretická část seznamuje s platnými zákony a právními předpisy vztahujícími se k dané problematice. Praktická část aplikuje zjištěné poznatky na příkladu podnikající právnické osoby. Porovnává vliv skutečných a paušálních výdajů na dopravu na výši základu daně z příjmů.
The car in business
Keywords: automobily; podnikání; daň z příjmů; silniční daň; daň z přidané hodnoty; daňové odpisy; paušální výdaje na dopravu; automobil a zaměstnanci; cars; business; income tax; road tax; value added tax; tax depreciation; flat-rate transport costs; car and employees