Důvody umístění dětí do ústavní péče na Znojemsku - Vaculová, Jana (Univerzita Pardubice, 2004)
Téma práce spadá do oblasti sociálně-právní ochrany dětí. V jejím obsahu jsou uvedeny základní pojmy a definice této problematiky a dále je zde také vymezena typologie rodičů dětí, jež jsou odebírány z rodin do ústavů, a typologie situací v těchto rodinách. To vše na základě srovnání spisových dokumentací oddělení sociálně-právní ochrany dětí a mládeže Městského úřadu ve Znojmě.
Reasons for placement of children into constitutional care in Znojemsko
Keywords: sociálně právní ochrana; Děti; Rodina; ústavní péče; sociální politika