Dietoterapie u dítěte s diabetes mellitus z pohledu matky - Pavlů, Tereza (Univerzita Pardubice, 2014)
Předmětem bakalářské práce je dietoterapie u dětí jako součást léčby diabetes mellitus. V teoretické části je popsán diabetes s ohledem na dietoterapii u dětí. Ve výzkumné části je zjišťováno, jak matky přistupují k dietním opatřením u svých dětí. Je zpracována pomocí dotazníkového šetření.
Diet therapy in children with diabetes in terms of the mother
Keywords: diabetes mellitus 1. typu; děti; matka; dietoterapie; diabetes mellitus 1. type; children; mother; diet therapy