Český venkov na přelomu dvou programovacích období (2007-13 a 2014-20) - Kubištová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku rozvoje venkova na přelomu dvou programovacích období 2007 - 2013 a 2014 - 2020. Cílem práce je prozkoumat a vyhodnotit přístup k podpoře regionálního rozvoje v programovacím období 2007 - 2013 a 2014 - 2020. Práce je členěna do tří hlavních kapitol. První kapitola pojednává o základním vymezení sídel a zahrnuje problematiku vymezování venkova. Druhá kapitola popisuje problematiku rozvoje venkova. Je zaměřena na definování aktérů a nástrojů rozvoje venkova a také na informace o Programu rozvoje venkova ČR na období 2007 - 2013 a o Programu rozvoje venkova ČR na období 2014 - 2020. Poslední kapitola je zaměřena na finanční analýzu prostředků pro podporu rozvoje venkova.
Czech rural area at the turn of two programming periods (2007-13 and 2014-20)
Keywords: venkovský prostor; programovací období; Evropská unie; rozvoj venkova; rural areas; programming periods; EU; development of rural areas