Řemeslná výroba v Chrasti u Chrudimě v 19. století - Kaplanová, Martina (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zaměřuje na řemeslnou výrobu přibližně od začátku 19. století do roku 1914 a je rozdělena do třech hlavních částí. První se věnuje cechovním korporacím, do kterých musel vstoupit každý živnostník podle jednotlivého řemesla. Druhá část popisuje situaci po vzniku jednotného živnostenského řádu. Třetí část se zaměřuje na začátek tovární výroby v Chrasti.
Craft production in Chrast u Chrudimě in the 19th century
Keywords: Chrast u Chrudimě; 19. století; řemesla; cechy; společenstva; továrny