Zdravotně-sociální pracovník pohledem jiných profesí ve zdravotnictví - Kratochvílová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá sociální prací ve zdravotnickém zařízení. Cílem bylo zjistit, jak na předem vybraných odděleních nemocnice probíhá spolupráce lékařů a všeobecných sester se zdravotně-sociální pracovnicí a jak jsou lékaři a všeobecné sestry seznámeni s profesí zdravotně-sociální pracovník. Práce je rozdělena na dvě části - teoretická část a výzkumná část. V teoretické části najdeme vysvětlení základních pojmů, vývoj sociální práce a seznámení s profesí zdravotně-sociální pracovník a poslední kapitola teoretické části se zaměřuje na spolupráci ve zdravotnickém týmu. Ve výzkumné části jsou rozebírána a hodnocena data získaná z dotazníkového šetření a jsou doplněna o rozhovor se zdravotně-sociální pracovnicí v nemocnici, kde byl prováděn výzkum.
Health and Social worker from the perspective of other health care professions
Keywords: lékaři; náplň práce; sociální práce ve zdravotnictví; spolupráce; všeobecné sestry; zdravotně-sociální pracovníci; cooperation; doctors; health and social workers; job content; nurses; social work in health care