Model železniční infrastruktury a jízdy vozidel pro verifikaci algoritmů železničních zabezpečovacích zařízení - Meisel, David (Univerzita Pardubice, 2020)
Cílem této práce je navrhnout simulační nástroj, který umožňuje simulovat stavy železniční infrastruktury a jízdu vlaku po ni. V úvodu práce je provedena analýza vlastností jednotlivých prvků železniční infrastruktury a fyzikální rozbor pohybu vlaku. Další část práce se zabývá vlastní realizací modelu a verifikací vybraných algoritmů staničních zabezpečovacích zařízení.
Model of railway infrastructure and vehicles movement for railway signalling systems algorithm verification
Keywords: železniční zabezpečovací zařízení; bezpečnost; kolejiště; návěstidlo; výhybky; vlaky; simulace; modely; railway interlocking systems; safety; railway; signal; point; trains; simulation; models