Součinnost OSPOD Magistrátu města Pardubic s neziskovými subjekty při řešení problematiky syndromu CAN - Kolářová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2011)
V předkládané práci se zabývám součinností Oddělením sociálně-právní ochrany dětí a občanským sdružením Fondem ohrožených dětí při řešení problematiky CAN v Pardubicích. Práci jsem rozdělila na dvě hlavní části. Mým cílem v první teoretické části je přiblížit čtenáři problematiku CAN z různých úhlů pohledu za pomoci odborné literatury. Teoretická část je založena na terminologii a základních informacích o syndromu CAN. V teoretické části nejprve definuji syndrom CAN, následně popisuji jeho formy násilí na dětech a prevenci. Poté seznamuji čtenáře s právní ochranou dítěte v České republice. Následně zpřehledňuji jednotlivé sociální služby určené pro děti a rodiny. V neposlední řadě věnuji pozornost aktérům praktické části, kde rozebírám jejich činnost. V druhé praktické části se zaměřuji na analýzu spolupráce mezi Oddělením sociálně-právní ochrany dětí a Fondem ohrožených dětí v Pardubicích.
Cooperation between OSPOD city official in Pardubice and nonprofit subjects by dealing with issues concerning syndrome CAN
Keywords: Syndrom CAN; týrání; zneužívání; zanedbávání; prevence; děti; rodina; spolupráce; sociální služby; CAN syndrome; maltreatment; abuse; neglect; prevention; children; family; cooperation; social services