Možnosti komunikace občanů se zrakovým postižením s orgány veřejné správy - Melišová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem zrakových postižení a zároveň možnostmi komunikace zrakově postižených občanů s orgány veřejné správy. Zrakové postižení není nemocí, která by se dala jednoduše vyléčit. Existuje řada typů zrakových postižení, z nichž většina je nevratná a vede i k úplné ztrátě zraku. Cílem práce je tedy popsat různé typy zrakových postižení a způsoby komunikace takto postižených občanů s orgány veřejné správy, zjištění přístupnosti vybraných úřadů veřejné správy a v neposlední řadě, nastínit možnosti zlepšení komunikace správních úřadů se zrakově postiženými občany.
Possibilities communication citizens with visual infliction with authorities public funds management
Keywords: zrakově postižení; pravidla pro tvorbu přístupného webu; kontrola přístupnosti www stránek; metodiky tvorby přístupného webu; přístupnost webových stránek; veřejná správa