Informovanost laické veřejnosti o domácí péči jako formě primární zdravotní péče - Jedlinská, Martina (Univerzita Pardubice, 2006)
Předmětem této bakalářské práce je problematika informovanosti laické veřejnosti o domácí péči jako jedné z forem primární péče. Teoretická část popisuje historii domácí péče až po její rozvoj do současné doby, dále se zmiňuje o samotném systému domácí péče - jaké jsou její vývojové tendence, komu je určena, v čem spočívají její výhody, jak je financována, s jakými formami domácí péče je možné se setkat i jak je vnímán pojem domácí péče ve světě. Výzkumná část sleduje na základě dotazníků porovnání míry informovanosti laické veřejnosti o domácí péči.
Informedness of the lay public about home care as a form of primary healthcare
Keywords: domácí péče; Informovanost; primární péče; pacienti; veřejnost; dotazníkové šetření