Konstrukce sklápěcí valníkové nástavby - Holan, Pavel (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem valníkové třístranné sklápěcí nástavby, která je dále montovaná na vozidlo Renault Mascott 120.50. V další části práce je popis návrhu jednotlivých částí nástavby v souladu s předpisy montáže nástaveb na užitková vozidla. Poslední část práce je věnovaná technologickému postupu výroby.
Construction of the tip-up drop-side body
Keywords: valníkové nástavby; konstrukce; metoda konečných prvků; užitkové vozidlo; drop-side body; construction; Finite Element Method; utility vehicle