Zlepšení dopravní obslužnosti severovýchodu města Brna podporou udržitelné mobility - Jaroš, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá možnostmi zlepšení dopravní obslužnosti pomocí podpory udržitelné mobility ve vybraných městských částech statutárního města Brna. Práce se zaměřuje především na severovýchod města Brna. Snahou je změna modal splitu ve prospěch udržitelných forem dopravy. Nejprve práce analyzuje současný stav dopravní obslužnosti a dopravního chování, následně navrhuje její vylepšení se zřetelem k posílení MHD a cyklistické dopravy na úkor zbytné IAD. Práce si klade za cíl nalézt takové řešení, které přispěje ke zkrácení cestovních dob účastníkům silničního provozu.
Improvement the traffic service in the northeast of Brno by supporting sustainable mobility
Keywords: Brno; dopravní obslužnost; velký městský okruh; obchvat; prodloužení tramvajové tratě; podpora cyklistické dopravy; zkrácení cestovního času; City of Brno; traffic service; great urban loop; bypass; prolongation of the tram; support for bicycle transport; shorter travel time