Využití fondů EU v regionálním rozvoji - Macháčková, Monika (Univerzita Pardubice, 2007)
Ve své bakalářské práci popisuji využití fondů EU v regionálním rozvoji. Práce je rozdělena do několika hlavních kapitol. Má pozornost je nejprve soustředěna na finanční pomoc Evropské unie České republice. Poté jsem se zaměřila na definice fondu a druhy fondů EU. Dále jsou zmíněny operační programy, schéma implementace a institucionální zajištění čerpání pomoci. V další části práce je rozebrána regionální politika. Poslední kapitoly mé práce jsou věnovány obci jako žadateli a praxi.
Usage of European Union funds in regional development
Keywords: fondy; Regionální politika; SROP; Operační programy; Regionální rozvoj; Evropská Unie