Diagnostika stavu výkonového transformátoru - Prejs, Kryštof (Univerzita Pardubice, 2023)
Práce se v první části zabývá obecným popisem transformátorů a shrnuje důvody pro provádění diagnostických měření. V druhé části se zabývá shrnutím kusových zkoušek transformátorů doporučených příslušnou normou. Vysvětluje použití těchto metod a informuje o postupu měření. Občas uvede jejich výhody a nevýhody. Ve třetí části probírá metodu částečných výbojů, která byla použita pro měření transformátoru. V poslední řadě vyhodnocuje výsledky měření.
Power Transformer Condition Diagnostics
Keywords: metody; diagnostika; transformátory; vinutí; měření; částečné výboje; Omicron; methods; diagnostics; transformers; winding; measurement; partial discharge; Omicron