Sdružování ekonomických subjektů a vliv sdružování na ekonomickou situaci organizací České republiky. - Kuchařová, Eva (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou sdružování ekonomických subjektů a vlivem sdružování na ekonomickou situaci organizací České republiky. V rámci úvodu do dané problematiky je nejprve popsána teorie ekonomických subjektů, globalizace a sdružování podniků, a dále stručný rozbor fúze, jehož pochopení je potřebné pro praktickou aplikaci. Analytická část se zabývá trendy ČR ve sdružování ekonomických subjektů a analýzou společnosti MOL Česká republika, s.r.o., která prošla již několika fúzemi. Zaměří se především na klady a zápory těchto transakcí a na jejich ekonomické hledisko.
Association of economic subjects and the impact on the economic situation of the association organizations Czech Republic.
Keywords: sdružování podniků; globalizace; fúze; trendy; Česká republika; společnost MOL Česká republika; s.r.o.; a merge of companies; globalization; merges and acquisitions; trends; Czech Republic; the company MOL Česká republika; s.r.o.