Evropská hospodářská integrace - Dvořáková, Irena (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce poskytuje základní informace o Evropské unii, její historii, institucích a jejich kompetencích a zaměřuje se především na problém hospodářské a měnové unie. Zvláštní pozornost věnuje měnové spolupráci, Evropskému měnovému systému a je zde také charakterizována Evropská měnová jednotka.
Keywords: Evropské hospodářské společenství; historie EHS; Evropský měnový systém; Hospodářská a měnová unie; Evropská Unie