Vliv keynesiánství na hospodářskou politiku vybraných zemí - Butala, Kamil (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem keynesiánství na hospodářskou politiku ve vybraných zemích. Práce seznamuje s postavou J. M. Keynese a napomáhá porozumění keynesiánských konceptů, a to jednak v jejich čistě teoretické podobě a potom také na příkladech uvedení keynesiánských modelů do praxe ve Spojených státech a Velké Británii. V práci je také shrnuto, která opatření se jeví vhodná pro aplikaci v současnosti a jaké by byly možné dopady na hospodářskou politiku.
Influence of Keynesian Economics on Economic Policy in Selected Countries
Keywords: keynesiánství; postkeynesiánství; neokeynesiánství; Keynes; hospodářská politika; USA; Velká Británie; veřejné výdaje; deficitní rozpočet; keynesianism; postkeynesianism; neokeynesianism; Keynes; economic policy; United States of America; United Kingdom of Great Britain; public expenditures; budget deficit