Pojistný trh havarijního pojištění v ČR - Stuchlík, Roman (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá pojistným trhem havarijního pojištění v České republice. V první části je charakterizován pojistný trh obecně. Druhá část je věnována popsání současného stavu v segmentu havarijního pojištění v ČR, včetně statistických údajů a nabídek jednotlivých pojišťoven v této oblasti. Následuje analýza těchto nabídek na několika fiktivních pojistných případech, s určením vítězné pojišťovny. V poslední části se práce věnuje aplikaci nabídky vítězné pojišťovny na modelový příklad pojistné události u havarijně pojištěného vozidla a je zde popsán postup řešení této pojistné události. Poté pokračuje vytvořením návrhů změn v tomto segmentu a jejich zhodnocením.
The insurance market in the segment of the accident insurance in the Czech Republic
Keywords: havarijní pojištění; vozidla; návrhy; zhodnocení; accident insurance; vehicles; suggestion; evaluation