Aplikace pryžových prvků v konstrukci hnacích kolejových vozidel - Němec, Petr (Univerzita Pardubice, 2005)
Tato práce je rešeršního charakteru. Snaží se obsáhnout celou problematiku se zaměřením zejména na aplikaci u hnacích kolejových vozidel. Práce shrnuje dosud publikované poznatky z oblasti aplikace pryžových prvků zejména ve vypružení, v pohonech a pružném ukládání vibrací.
Application rubber elements in construction of power rail vehicles
Keywords: hnací vozidla; konstrukce; pryže; deformace