Soupis epigrafických památek v okresu Kolín do roku 1850 (Východní část) - Kutil, Jiří (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce je zaměřena na vytvoření soupisu epigrafických památek kolínského okresu. Katalogizovány a popsány jsou ty epigrafické památky, které spadají dobou svého vzniku do doby před rokem 1850. V katalogu jsou zařazeny i dnes již nedochované nápisové památky, pokud se o nich zachovaly nějaké zmínky v archivních pramenech nebo v tištěné literatuře.
List of epigraphic landmarks in the district of Kolín until 1850 (Eastern part)
Keywords: epigrafika; písmo; heraldika; památky; Kolín; epigraphy; calligraphy; heraldy; landmarks