Informační mapa péče pro ženu před kyretáží - Vrbová, Anna (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce na téma Informační mapa péče pro ženu před kyretáží se zabývá operačním výkonem kyretáže u žen s postmenopauzálním krvácením. Teoretická rovina práce popisuje indikace, komplikace a techniku provedení výkonu kyretáže, vymezuje rozdíly mezi kyretáží a dalšími malými výkony prováděnými na děloze, a především zobrazuje péči porodní asistentky o klientky před a po tomto výkonu. V praktické části jsou vypracovány tři plány péče o klientky před kyretáží, na základě kterých byl vytvořen návrh informační mapy péče a jeho manuál, jenž bude sloužit jako návrh edukačního materiálu pro ženy s indikací k výkonu kyretáže v nemocnici Královéhradeckého kraje.
Information map of care for woman before curretage
Keywords: kyretáž; edukace; péče porodní asistentky; plán péče; informační mapa péče; dilation and dourretage (D&C); education; midwives; health care; care plan; information map of care