Specifika rizik podnikatelů v zemědělství a využití pojištění pro jejich redukci - Bürgerová, Magdaléna (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato diplomová práce s názvem Specifika rizik podnikatelů v zemědělství a využití pojištění pro jejich redukci se nejdříve věnuje vysvětlení pojmů rizika a pojištění a dále pojednává o řízení rizik podnikatelů se zaměřením na specifika rizik podnikatelů v zemědělství. Značná část práce je zaměřena na možnosti pojištění zemědělských rizik, vývoj a současný stav v ČR, podporu státu při redukci zemědělských rizik a její důvody a porovnání produktů pojištění zemědělských rizik na českém pojistném trhu.
Specifics of risks of entrepreneurs in agriculture and the use of insurance to reduce them
Keywords: rizika; pojištění; rizika v zemědělství; pojištění plodin; pojištění zvířat; podpora státu; risks; insurance; agricultural risks; crop insurance; livestock insurance; state support