Vývoj školních budov v českých zemích od tereziánských reforem do roku 1914 se zaměřením na Chotěbořsko - Chudobová, Petra (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se bude zabývat vývojem školních budov v českých zemích od tereziánských reforem do roku 1914 se zaměřením na Chotěbořsko. V úvodu práce bude stručně vylíčen vývoj školství od tereziánských reforem do roku 1914. Dále bude práce pojednávat o vývoji školství na Chotěbořsku v této době a vývoji školních budov jednotlivých škol na území Chotěbořska.
The Development of School Buildings in the Czech Lands from Theresia´s Reforms to 1914 (Focusing on the Chotěboř Region)
Keywords: education; school; buildings; Chotěboř; Krucemburk; Libice; Přibyslav; reforms of Maria Theresa; 1914