Sine wave distortion of the voltage for contact line system of 25 KV, 50 HZ at Czech Railways - Hlava, Karel; Doleček, Radovan (Univerzita Pardubice, 2005)
Studie analýzuje deformace časového průběhu napětí na trakčním vedení při provozu hnacích vozidel s diodovými trakčními měniči. Zjištěné hodnoty harmonických jsou s ohledem na připravované evropské normy a směrnice pro interoperabilitu důležité nejen pro definování rekuperačního brzdění nových typů hnacích vozidel jednofázové soustavy. Rozbor respektuje použití filtračně kompenzačních zařízení v trakčních napájecích stanicích ČD.
Keywords: trakční vedení; Napětí; deformace; napájecí stanice; analýzy; časový průběh