Soubor vějířů z depozitáře Národního památkového ústavu středních Čech v Kutné Hoře - Kaštovská, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se věnuje tématu péče o vějíře. Základ praktické části práce tvoří průzkum sbírky vějířů Národního památkového ústavu uložených v Centrálním depozitáři v Kutné Hoře. Jeden z vějířů s papírovým listem byl v rámci práce restaurován. Byl navržen systém uložení vějířů v otevřené i zavřené poloze. Teoretická část se zabývá typologií a historickým vývojem vějířů, dále pak častými příčinami poškození vějířů a možnostmi prevence.
A collection of fans in depository of the National Heritage Institute of the Central Bohemia in Kutna Hora
Keywords: vějíře; restaurování; Národní památkový ústav; Kutná Hora; fans; restoration; National Heritage Institute; Kutna Hora