Studium termobarických jevů trhavin s přídavkem hliníku a hořčíku - Jíša, Martin (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá zkoušením trhavin s přídavkem hliníku a hořčíku v otevřeném prostoru a výbuchové komoře KV-2 o objemu 2 m3. Celkem bylo zkoušeno 7 různých trhavin. Hmotnost zkoušených náloží byla 80 a 160 g. Měřeny byly především parametry vzdušné rázové vlny a navíc byla sledována závislost teploty na čase.
Study of thermobaric phenomena of explosives with addition of aluminum and magnesium powder
Keywords: trhaviny; výbuchové komory