Návrh konstrukce mostu na silnici I/53 přes Olbramovický potok - Mareš, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem mé bakalářské práce bylo navržení nové mostní konstrukce přes Olbramovický potok na silnici I/53 km 31,172 75 v katastrálním území obce Branišovice. Jedná se o šikmou rámovou deskovou železobetonovou konstrukci o jednom poli. Tento objekt počítá s kompletní demolicí stávajícího mostního objektu.
Structural design of the bridge on the road I/53 over the Olbramovický creek
Keywords: frame structure; reinforced concrete; stationing; headroom; construction height; loading bridge; flow rate; bearing structure; pile foundation; bridge wing; strip foundation; bridge abutments; monolithic ledges; transverse slope of the road; penetrating coating; drainage; geological conditions; crash barrier; rámová konstrukce; železobeton; staničení; průjezdná výška; stavební výška; zatížení mostu; průtočné množství; nosné konstrukce; pilota; mostní křídlo; základový pas; opěry; monolitické římsy; příčný sklon vozovky; penetrační nátěr; drenáž; geologické poměry; svodidla