Přínos dotací k podpoře rozvoje podnikání venkovských oblastí - Bobková, Martina (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit přínos dotací k podpoře rozvoje podnikání venkovských oblastí. První část je zaměřená na bližší specifikaci Programu rozvoje venkova 2007 2013, který je členěn na několik os. U každé osy je uvedena charakteristika jejího zaměření a žadatele, kterých se osa týká včetně možné výše získané dotace. Druhá část práce obsahuje zhodnocení přínosu již zrealizovaných projektů a také úspěšnosti podaných žádostí o dotaci dle jednotlivých os a roků. Je zde také uveden podnik, který z tohoto Programu čerpal dotaci včetně zhodnocení přínosu získané dotace pro tento podnik.
The contribution od the subsidies to the business development support in rural areas
Keywords: Dotace; způsobilé výdaje; osa; opatření; MAS; bonitní model; Subsidies; eligible expenses; axis; measures; MAS; value model