Analýza fluktuace uchazečů o zaměstnání na vybraném pracovním úřadě - Kalábová, Anna (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou trhu práce v okrese Žďár nad Sázavou. V teoretické části jsou popsány základní pojmy a definice týkající se problematiky nezaměstnanosti a trhu práce. Praktická část je věnována vybraným nástrojům aktivní politiky zaměstnanosti využívanými na Úřadě práce ve Žďáře nad Sázavou v letech 2014-2020. Tyto nástroje jsou porovnávány mezi jednotlivými okresy kraje Vysočina a je vyhodnocována jejich účinnost na trhu práce.
Analysis of Fluctuations in Job-Seekers with Employment Services in Selected Employment Office
Keywords: aktivní politika zaměstnanosti; úřad práce; zaměstnanost; trh práce; active employment policy; labor office; employment; labor market