Řízení zásob vybraného podnikatelského subjektu - Štěpánková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce v teoretické části popisuje pojem zásoby a jejich metody řízení, které jsou nedílnou součástí každého podniku. Jejich optimalizací dochází ke zvýšení efektivnosti řízení zásob a ušetření nákladů. V praktické části analyzuje řízení zásob ve vybraném podniku Knauf Praha spol. s r.o. Cílem práce je doporučení pro společnost dle provedených analýz a navržení postupu pro zefektivnění systému řízení zásob.
Inventory management selected business entity
Keywords: zásoby; metody řízení zásob; metoda ABC; optimalizace zásob; efektivnost systému; supplies; methods of inventory control; ABC method; inventory optimization; system effectiveness