Ochrana bytů proti zvýšenému gama poli II. - Pavlata, Miroslav (Univerzita Pardubice, 1995)
Cílem této práce bylo nalezení mechanických bariér, které by sloužily k omezení průniku záření do bytových prostor po přizdění na stávající závadné zdivo zhotovené z materiálu obsahujícího 238U. Měření bylo prováděno na systému vytvořeném spojením polovodičového Ge/Li detektoru s mnohokanálovým analyzátorem MCAJAK 202 a počítačem IBM PC. Toto měření bylo realizováno bez olověného stínění Ge/Li detektoru. Vyhodnocení naměřených hodnot je prováděno pouze pro energii 609 keV 226Ra. Výsledky jsou ve formě tabulek a grafů.
Protection of the flats from increase gamma field II.
Keywords: radioaktivita; gama záření; záření; stavby; byty