Modelování predikce ozonu pomocí RBF neuronových sítí - Vaňkátová, Marcela (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá modelováním dopředné neuronové sítě typu RBF (radiální bazická funkce) pro predikci ozonu. K procesu učení neuronové sítě slouţí data získaná z ozonové stanice Pardubice ? Dukla. Cílem práce je podat ucelený náhled na problematiku ozonu spolu s návrhem modelu pro predikci ozonu.
Prediction of ozone modelling by RBF neural networks
Keywords: ozon; RBF neuronová síť; predikce; SPSS Clementine; ozone; RBF neural network; prediction; SPSS Clementine