Dodržování správných postupů při zavádění gastrické sondy u dospělých pacientů kompetentním nelékařským zdravotnickým personálem na lůžkách intenzivní péče - Dubská, Terezie (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na postupy zavádění gastrické sondy. V textu jsou zpracovány poznatky o komplikacích spojených s výkonem a přiblíženy případy, kdy je výkon indikován nebo naopak kontraindikován. V kapitolách jsou také interpretovány zákony, které určují kompetence NLZP. Praktická část zkoumá znalosti NLZP, dodržování postupů dle metodických pokynů dané nemocnice a porovnává je s již provedenými výzkumy na danou problematiku.
Adherence to correct procedures of gastric tube boot for adult patient by competent non-medical worker in intense care
Keywords: gastrická sonda; kompetentní nelékařský zdravotnický pracovník; intenzivní péče; gastric tube; competent non-medical worker; intensive care