Digitalizace a Industry 4.0 technologie v chemickém podniku - Spáčil, Petr (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá průmyslem 4.0 a jeho pozitivními i negativními stranami. Je tvořena ze dvou částí, a to rešerší a praktickou částí. V rešerši jsou vysvětleny důležité termíny a ve výzkumné části jsou zpracovány strukturované rozhovory s podniky chemického průmyslu.
Digitization and Industry 4.0 technologies in chemical industry
Keywords: Průmysl 4.0; digitalizace; digitální dvojče; autonomie; umělá inteligence; senzory; 3D tisk; internet věcí; industriální internet věcí; strojové učení; virtuální realita; augmentová realita; velká data; cloud; datová analytika; prediktivní údržba; kybernetická bezpečnost; chemie 4.0.; Industry 4.0; digitalization; digital twin; autonomy; artificial intelligence; sensors; 3D printing; internet of things; industrial internet of things; machine learning; virtual reality; augmented reality; big data; cloud; data analytics; predictive maintenance; cybersecurity; chemistry 4.0.