Můžu to udělat? - Jak OCD ovlivňuje rodinu - Čeřovská, Adéla (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato práce se zaměřuje na otázku, jak obsedantně kompulzivní porucha ovlivňuje nejen osobu s duševním onemocněním, ale i jeho rodinu. Jak na nemoc nahlíží jednotliví členové. V této práci je také zmíněno, jak tyto osoby vnímají stereotypy a předsudky nastavené společností a jaké jsou časté zdroje a projevy stigmatizace této nemoci.
Can I do it? - How OCD affects family members
Keywords: OCD; rodina; členové rodiny; stigma; prožívání; každodennost; OCD; family; family members; stigma; experiencing; everyday life