Pěstounská péče v rodinách homosexuálních párů - Majerová, Simona (Univerzita Pardubice, 2019)
Teoreticko-průzkumná bakalářská práce se zabývá problematikou pěstounské péče v rodinách homosexuálních párů. Práce je rozdělena na dvě části, a to část teoretickou a část praktickou. Teoretická část je zaměřena na problematiku pěstounské péče a homosexualitu s poukázáním na reálné příběhy ze života homosexuálních párů. Průzkumná část je zaměřena na zjištění postojů pracovníků z orgánu sociálně - právní ochrany dětí, na pěstounskou péči v rodinách homosexuálních párů. V neposlední řadě je průzkum zaměřen na zájem homosexuálních párů o pěstounskou péči.
Foster Care in Famillies Homosexual Couples
Keywords: pěstounská péče; homosexuální páry; orgán sociálně - právní ochrany dětí; homosexualita; foster care; homosexual couples; organ - social and legal protection of children; homosexuality