Strukturní studie koordinačních sloučenin nepřechodných prvků obsahujících monoanionické guanidináty - Farbárová, Natália (Univerzita Pardubice, 2020)
V rámci literární rešerše byly popsány obecné vlastnosti, možnosti syntézy, struktura a aplikace koordinačních sloučenin nepřechodných prvků obsahujících monoanionické guanidináty. Elektrofilní substitucí monodeprotonovatelného guanidinu DippN- C(NEt2)NDipp s organokovovými činidly lithia, hořčíku, zinku, hliníku, cínu a fosforu, popřípadě následnou in-situ reakcí byla připravena série třinácti guanidinátových komplexů.
Structural studies of main group element complexes containing monoanionic guanidinates
Keywords: strukturní studie; guanidinát(1-); nepřechodné prvky; sc-XRD; NMR; structural study; guanidinate(1-); main group elements; sc-XRD; NMR