Genderová rovnost ve vybraném podniku - Dubravčíková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zabývá charakteristikou genderové problematiky, genderovou politikou, vybranými světovými institucemi, popisem jednotlivých realizovaných výzkumů v této oblasti a následně zhodnocením genderové rovnosti ve vybraném podniku. V práci jsou charakterizovány základní pojmy související s rovnými pracovními příležitostmi. Genderová rovnost je poté zjišťována formou dotazníkového šetření se zaměstnanci a formou strukturovaných rozhovorů s manažery v podniku AB. Na základě empirického výzkumu jsou formulována doporučení pro možné zlepšení a eliminaci nerovných pracovních příležitostí.
Gender Equality in a Selected Sector
Keywords: genderová rovnost; rovné pracovní příležitosti; genderová problematika; diverzita; empirický výzkum; gender equality; equal employment opportunities; gender-related issues; diversity; empirical research